21 episodes

بازدید پادکستیه که قراره به موضوعاتی پیرامون عکاسی بپردازه. موضوعاتی که امیدوارم بازخوانی اون‌ها بتونه به درک درست‌تری از عکاسی کمک کنه.

بازدید- پیرامون عکاس‪ی‬ Roozbeh Maleki

    • Arts
    • 4.5 • 8 Ratings

بازدید پادکستیه که قراره به موضوعاتی پیرامون عکاسی بپردازه. موضوعاتی که امیدوارم بازخوانی اون‌ها بتونه به درک درست‌تری از عکاسی کمک کنه.

    قسمت بیست‌ویکم: آرشیوِ آگوست ساندر

    قسمت بیست‌ویکم: آرشیوِ آگوست ساندر

    توی این قسمت می‌خوایم درباره‌ی یکی از مفاهیم پراستفاده در دهه‌های اخیر یعنی آرشیو یا بایگانی به اختصار صحبت کنیم. برای درک بهتر این مفهوم از آثار آگوست ساندر کمک می‌گیرم که اتفاقا به عنوان رویکردی آرشیوی به عکاسی ازش نام برده می‌شه.

    • 30 min
    قسمت بیستم: هاکنی و تصویر عکاسی

    قسمت بیستم: هاکنی و تصویر عکاسی

    تا به این‌جا، بعضی از مفاهیم و نظریه‌ها پیرامون عکاسی رو با هم مرور کردیم. توی این قسمت می‌خوایم درباره‌ی نقطه‌نظر یکی از فعالان جدی حوزه‌ی تصویر یعنی دیوید هاکنی، پیرامون عکس صحبت کنیم.

    دیوید هاکنی، نقاش، طراح، چاپ‌‌کننده و عکاس انگلیسی، یکی از مهم‌ترین پیشگامان جنبش هنر پاپ در دهه‌ی شصت بود. با توجه به این‌که هاکنی از دوره‌ی دبیرستان توی هنرستان درس می‌خونده، الان بیش از هفتاد ساله که مشغول به نقاشیه. نکته‌ی جالب این‌جاست که هاکنی در این دوره‌ی طولانی نه تنها خیلی پرکار بوده، بلکه هم‌زمان تجربه‌آزمایی‌های زیادی انجام داده و البته مقالات و کتاب‌هایی هم داره. احتمالا، معروف‌ترین کتاب هاکنی دانش سری باشه که توی سال دوهزارویک به چاپ رسید. نویسنده توی این کتاب به کاربرد اتاق تاریک و دیگر ابزارها توسط برخی از نقاش‌ها مثل کاراواجو و ورمیر می‌پردازه.

    می‌تونم بگم، علاقه‌ی اصلی هاکنی به حوزه‌ي تصویره. این حوزه هم‌زمان طراحی، نقاشی، عکاسی، مدل‌سازی‌های سه‌بعدی و هرچیزی که بشه اون رو به صورت بصری پی‌گیری کرد در‌بر‌می‌گیره. همون‌طور که گفتم، توی این قسمت سعی می‌کنم به برخی از نقطه‌نظر‌های هاکنی درباره‌ي عکاسی اشاره کنم. برای همین، عنوان این قسمت رو هاکنی و تصویر عکاسی در نظر گرفتم.

    • 33 min
    قسمت نوزدهم: اقتباس در عکاسی

    قسمت نوزدهم: اقتباس در عکاسی

    توی قسمت قبل درباره‌ی موضوع مشقِ عکاسی مسائلی رو مطرح کردیم و دیدیم که این مفهوم تا حد زیادی با توجه به مفهوم برنامه‌ی عکاسی ویلم فلوسر مدون شده بود. اما، با توجه به این‌که به خصوص بعد از دهه‌ی هزار و نهصد و هشتاد، شاهد طیف گسترده‌ای از اقتباس‌های متنوع توی هنر و از جمله عکاسی هستیم، شاید این سوال پیش بیاد که با توجه به این‌که مشق عکاسی و اقتباس هر دو به اثر مرجعی اشاره می‌کنن، چه تفاوت‌ها و مشابهت‌هایی بین این دو وجود داره. برای همین، توی این قسمت ابتدا به طور مختصر مفهوم اقتباس رو بررسی می‌کنیم و در ادامه به مقایسه‌ی اون با مشق می‌پردازیم.

    برای اطلاعات بیشتر پیرامون اقتباس من از کتاب نظریه‌ای در باب اقتباس، نوشته‌ی لیندا هاچن منتشر شده توسط نشر مرکز استفاده کردم. اگر شما هم به این حوزه علاقه‌مند هستید، پیشنهاد می‌کنم این کتاب رو مطالعه کنید.

    • 19 min
    قسمت هجدهم: مشق عكاسی

    قسمت هجدهم: مشق عكاسی

    همون‌طور که توی قسمت قبل گفتم، قراره توی چند قسمت پیش رو درباره‌ی مسائلی صحبت کنیم که پیرامون عکاسی هنری یا به طور دقیق‌تر عکاسی مورد نظر نهادهای هنری گرد هم میان.
    ما تا این‌‌جا به برخی نکات پیرامون تأثیر نهادهای هنری بر روند عکاسی صحبت کردیم. هرچند این روند کاملا ملهم از فضای فرهنگی-سیاسی غربه؛ اما، به خصوص بعد از پایان جنگ سرد و به واسطه‌ي نظریات پیرامون جهانی‌شدن هنر، ما هم از تحولات فضای هنر بی‌بهره نموندیم. با این حال، به نظر می‌رسه که نتونیم جنبش‌ها و روی‌کردهای هنری غرب رو به راحتی به فضای هنری خودمون نگاشت کنیم. پیرو همین مسئله، من موضوع این قسمت رو مشقِ عکاسی انتخاب کردم، که تا حد زیادی با توجه به مفهوم برنامه‌ی عکاسی ویلم فلوسر مدون شده.

    • 27 min
    قسمت هفدهم: پشت و روی دیوارهای سفید (قسمت دوم)

    قسمت هفدهم: پشت و روی دیوارهای سفید (قسمت دوم)

    توی قسمت قبل، مباحثی رو درباره‌ی فصل ششم کتاب عکاسی درآمدی انتقادی، با عنوان پشت و روی دیوارهای سفید، پیرامون عکاسی هنری  مطرح کردیم. توی این قسمت که بخش دوم همین موضوعه، سعی می‌کنیم به اتفاقات پیرامون عکاسی هنری توی نیمه‌ی دوم قرن بیستم بپردازیم و مباحثی رو هم پیرامون اتفاقات اون دوره و تأثیرگذاری نهادهای هنری روی فضای عکاسی هنری بررسی کنیم.

    • 26 min
    قسمت شانزدهم: پشت و روی دیوارهای سفید (قسمت اول)

    قسمت شانزدهم: پشت و روی دیوارهای سفید (قسمت اول)

    توی چهار قسمت قبل، مباحثی رو درباره‌ی فصل چهارم کتاب عکاسی درآمدی انتقادی با عنوان عکاسی و بدن انسان مطرح کردیم. اگر بخوایم با ترتیب فصل‌های این کتاب پیش‌بریم، باید درباره‌ی عکاسی و فرهنگ کالایی صحبت کنیم که بیشتر بر اساس مفهوم جامعه‌ی نمایش گی دوبور گردهم اومده. اما، با توجه به روند پادکست و البته عدم تسلط من روی این موضوع، من ترجیح می‌دم فعلا این فصل رو کنار بذارم و روی فصل ششم کتاب، با عنوان پشت و روی دیوارهای سفید، نوشته‌ی لیز ولز و پیرامون عکاسی هنری  متمرکز بشم.

    • 36 min

Customer Reviews

4.5 out of 5
8 Ratings

8 Ratings

Top Podcasts In Arts

Fresh Air
NPR
Add to Cart with Kulap Vilaysack & SuChin Pak
Lemonada Media
The Moth
The Moth
99% Invisible
Roman Mars
Fashion People
Audacy | Puck
The Recipe with Kenji and Deb
Deb Perelman & J. Kenji López-Alt