157 episodes

شرکت سها آگرین تک از سال 1393 با هدف فعالیت در زمینه افزودنی ها و مکمل ها، تجهیزات و مشاوره در زمینه های دامپروری و دامپزشکی با نیروهای متخصص و صاحب تجربه آغاز به فعالیت نموده است.

رادیو آگرین ت‪ک‬ سها آگرین تک

    • Education

شرکت سها آگرین تک از سال 1393 با هدف فعالیت در زمینه افزودنی ها و مکمل ها، تجهیزات و مشاوره در زمینه های دامپروری و دامپزشکی با نیروهای متخصص و صاحب تجربه آغاز به فعالیت نموده است.

    پادکست 181: تفاوت کیفیت دیواره های سلولی مخمر

    پادکست 181: تفاوت کیفیت دیواره های سلولی مخمر

    استفاده از افزودنی ها در تغذیه دام خصوصا گاوهای شیری هر روز گسترش بیشتری می یابد. انواع مختلفی از افزودنی ها شامل مواد معدنی کیلاته، بافرها، یونوفرها، پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها وجود دارند. برخی از این موارد در دامپروری ایران از حالت افزودنی خارج شده اند و تقریبا به صورت روزانه در گاوهای شیرده استفاده می شوند که از ان جمله می توان به بافرها اشاره کرد. هر کدام از این افزودنی ها در شرایط خاصی مصرف آنها زیاد یا کم می شود. عمدتا پروبیوتیک ها در شرایط استرس و در دامهایی که تحت تاثیر استرس هستند مصرف می شود. مثلا مخمرها در تنش حرارتی، دوره انتقال و یا تزریق واکسن که دام تحت تنش است استفاده بیشتری دارد. یا پروبیوتیک های باکتریایی در گوساله های شیرخوار استفاده بیشتری دارند. برخی از افزودنی ها برای بهبود عملکرد باکتری های مقیم دستگاه گوارش دام میزبان استفاده می شوند که از ان جمله می توان به پری بیوتیک ها اشاره کرد. از سوی دیگر پری بیوتیک ها با داشتن ترکیباتی مانند مانان و الیگوساکارید می توانند باعث تحریک و افزایش عملکرد سیستم ایمنی دام گردند.

    • 6 min
    پادکست 180: میزان و دفعات مصرف آب در گاوهای شیری

    پادکست 180: میزان و دفعات مصرف آب در گاوهای شیری

    فاکتورهای زیادی وجود دارد که تعیین می کند یک گاو هر چند وقت یک بار آب می نوشد. و با کنترل عواملی که در اختیار شما است، ممکن است بتوانید بر میزان آب مصرفی گاو در روز تأثیر بگذارید.
    گاو هر چند وقت یک بار در روز آب می نوشد؟ پاسخ کوتاه این است که گاو به طور معمول 7 تا 12 بار در روز می نوشد. برای تأثیر بر مقدار آبی که هر روز یک گاو می نوشد، خوب است که با این عوامل شروع کنید که بر تعداد دفعات نوشیدن آب در روز تاثیر می گذارد. این عوامل عبارتند از در دسترس بودن آب، سلامت گاو، کیفیت آب، و دخالت.

    • 7 min
    پادکست 179: تغییر چرخه روشنایی در دوره خشکی

    پادکست 179: تغییر چرخه روشنایی در دوره خشکی

    تقریبا تمام عملکردهای فیزیولوژیکی و رفتاری حیوانات هماهنگ هستند، از جمله الگوهای ترشح هورمون، چرخه های خواب و بیداری، متابولیسم و دمای مرکز بدن. این ریتم های روزانه به عنوان یک استراتژی در میان حیوانات برای هماهنگی سیستم های داخلی و همگام سازی آنها با محیط، تکامل یافته است.
    اگر آنها در غیاب سیگنال های محیطی ادامه پیدا کنند، به آنها ریتم شبانه روزی (به عنوان مثال چرخه 24 ساعته فرآیندهای بیوشیمیایی، فیزیولوژیکی یا رفتاری) گفته می شود. در پستانداران، این ساعت های شبانه روزی به صورت سلسله مراتبی تنظیم می شوند، و ساعت اصلی شبانه روزی در هیپوتالاموس قرار دارد. علاوه بر این، ساعت های محیطی در تمام اندام ها وجود دارد.

    • 9 min
    پادکست 178: ارتباط رفتار خوابیدن و مشکلات سم

    پادکست 178: ارتباط رفتار خوابیدن و مشکلات سم

    لنگش یک بیماری دردناک است که اغلب به علت زخم های سم ایجاد می شود و شاخصی از کاهش رفاه گاوهای شیری است. دامدارها اغلب شیوع لنگش را در گله خود کمتر براورد می کنند و یا تشخیص می دهند، زیرا تشخیص لنگش در مزرعه کار چالش برانگیزی است. تشخیص لنگش نیاز به دقت، زمان، هزینه و نیروی انسانی دارد که همه این عوامل منجر به سخت شدن تشخیص لنگش می شود. بنابراین نیاز فراوانی به ساخت تجهیزاتی برای تشخیص سریع لنگش وجود دارد. لنگش بیماری هزینه بری است که عمدتا زمانی تشخیص داده می شود که تاثیر خود را بر کاهش اسایش و عملکرد دام گذاشته است. لنگش به عنوان سومین عامل خسارات اقتصادی در گله، پس از ورم پستان و عدم باروری یا به عنوان دومین عامل پس از ورم پستان که می تواند تولید گله را تحت تاثیر قرار دهد معرفی شده است. بعضی از محققین معتقد هستند اطلاعات اندکی در زمینه خسارات واقعی لنگش در دسترس است و همین امر در کنار عدم ارزیابی صحیح لنگش در دامداری توسط دامداران منجر به این شده که نسبت به ورم پستان تلاش کمتری برای کنترل آن در گله انجام شود.

    • 8 min
    پادکست شماره 177: جلوگیری از هیپوکلسیمی

    پادکست شماره 177: جلوگیری از هیپوکلسیمی

    موارد هیپوکلسیمی بالینی (تب شیر) در صنعت دامپروری نادر است و تعداد آن خیلی پایین است. عمدتا گله ها یک برنامه درمانی کاملا تهاجمی با کلسیم در هنگام زایش گاوها دارند، اما انچه مشکل افرین است کمبود کلسیم تحت حاد است. جسی گوف استاد دانشگاه آیووا بیان می کند که هیپوکلسیمی تحت حاد در تقریبا نصف گاوها در 24 ساعت اول بعد از زایش اتفاق می افتد. این اتفاق زمانی می افتد که میزان کلسیم خون به زیر mg/dl 8 می رسد.
    گاوهای مبتلا به هیپوکلسیمی تحت حاد عمدتا علائم سنتی هیپوکلسیمی مانند بی حالی، گوش سرد یا عدم توانایی در ایستادن را ندارند. در عوض، آنها احتمالاً خوراک کمتری مصرف می کنند و شیر کمتری تولید می کنند، که هر دو بر بهره وری و سودآوری تأثیر می گذارد. دکتر امارال فیلیپس از دانشگاه کنتاکی بیان می کند که بسته به سرعت بهبود، گاوهای مبتلا به هیپوکلسیمی تحت بالینی ممکن است در هفته اول شیردهی شیر کمتری تولید کنند.

    • 8 min
    پادکست شماره 176: تلیسه ها واقعا چه هزینه ای دارند؟

    پادکست شماره 176: تلیسه ها واقعا چه هزینه ای دارند؟

    یکی از پرهزینه ترین بخش های دامداری پرورش تلیسه است بطوریکه بیان شده است که بعد از هزینه تغذیه، پرورش تلیسه دومین بخش پرهزینه گله است. به همین دلیل هرچه قدر بتوان در هزینه پرورش تلیسه صرفه جویی کرد بدون اینکه بر عملکرد تلیسه ها تاثیر منفی بگذارد، هزینه تولید شیر کاهش می یابد و دامدار سود بیشتری می برد. البته تعیین هزینه واقعی پرورش تلیسه های جایگزین دشوار است، ولیکن این موضوع ارزش زیادی دارد. به همین دلیل محققان دانشگاه کرنل به 26 مزرعه گاو شیری نیویورک در ارزیابی هزینه های پرورش تلیسه کمک کردند. نتایج منتشر شده فقط یک تصویر از این مزارع را به اشتراک می گذارد، اما در ارزیابی روند و هزینه های پرورش تلیسه های جایگزین مفید است.
    در این زمان، مزارع کلیه ورودی ها و هزینه های مربوط به تلیسه ها را ردیابی کردند و برای پیگیری درمان حیوانات از سوابق مشاوره گرفتند. از هزینه ها نیز برای برآورد هزینه های ثابت مرتبط با هر تلیسه در این بررسی استفاده شد.

    • 7 min

Top Podcasts In Education

The Mel Robbins Podcast
Mel Robbins
The Jordan B. Peterson Podcast
Dr. Jordan B. Peterson
Small Doses with Amanda Seales
Urban One Podcast Network
TED Talks Daily
TED
Mick Unplugged
Mick Hunt
The Rich Roll Podcast
Rich Roll